Billig brus og energidrikk

Smak kullsyremaskin
(Inneholder sponsede lenker)
Du trenger ikke brusmaskin for å bruke smaksessens fra Sodastream eller for den saks skyld AGA til å lage billig energidrikk eller brus.

Kiwi har f.eks. kullsyret vann uten smak eller salter «Boble» som selges for 25,- for 4 flasker a 1,5 liter (med forbehold om prisendringer), d.v.s. 4,16 pr. liter. Å lage kullsyret vann med Sodastream koster mellom 2 og 3 kroner pr. liter, avhengig av hva du må betale for å fylle gasspatronen. Flaskene du bruker sammen med maskinen holder ikke evig og de må også etterhvert rengjøres med «brusetabletter». Du skal altså lage nær 1000 liter «vann» før enn gjennomsnittlig brusmaskin har betalt seg.

Det er på energidrikker du sparer mest på å lage det selv. Med vann fra Kiwi og essens til energidrikk fra f.eks. Netonnet eller BakerenogKokken koster den ca 13 kroner pr. liter. De billigste halvliterene du får (Monster) koster vel rundt 20,- kroner. Så du sparer ca 13 kroner pr. halvliter. Og bruker du 10 i uka, som slettes ikke er uvanlig, sparer du 6-7000 kroner i året på å blande selv.

Det lønner seg også å lage spesielle ting som Dr.Pepper, annansbrus og jordbærbrus hvis du liker det og Tonic Water.

Å lage hjemmelaget Sodastream Cola lønner seg rett og slett ikke når du får halvannenlitre for under 20,- i 6 og 8 pakninger. AGA sine Cola Light essenser er billigere så med dem er det også lønnsomt å lage Cola

Se utvalget av Sodastream essenser hos BakerenogKokken og Netonnet (har også AGA). Pr idag har de samme utsalgspris men litt forskjellige fraktbetingelser, så sjekk begge for å se hvem som lønner seg best for deg.

Jeg har vært litt negativ til brusmaskiner nå men de har selvsagt også sine fordeler:
-Det er tross alt billigere enn å kjøpe flaskevann, spesielt om du er storbruker
-Du slipper å slepe vann med deg hjem
-Du kan dosere kullsyren etter hvordan du liker det (på litt dyrere modeller)
-Det er ikke spesielt miljøvennlig å kjøre store mengder vann rundt i landet. Det forbrukes også noe energi på å produsere selve engangsflaskene.

Du finner kullsyremaskin her

Tips om hvordan du i praksis går fram for å lage billig energidrikk finner du nederst på denne siden