Vin av plommer

(Hvis du kommer direkte til denne siden fra en søkeside og ikke skjønner helt hva dette dreier seg om. 🙂 Les denne siden først.)

Mengde: 16 kg. (m/stein)
Sukker pr. kg. ca 100-120 g.
Syre pr. kg 10 g.
Tid for massegjæring 3-4 dager.
Pectolase 2,5 g.
Bentonite Ja
Sitronsyre 50 g.
Annet Syre/sukkerinnhold varierer veldig. Reduser sukkermengden dersom plommene du bruker er ekstra søte og omvendt.

Plommer alene gir en litt tam vin, de kan imidlertid blandes med “alt” av annen frukt og bær og ren plommevin er også et godt utgangspunkt for vermouth eller aperitiffer som smaksettes med kunstig aroma.

Oppskrifter med plommer

16 kg. plommer (veid m/stein)
9 l. vann
1,5 kg. sukker

Vask plommene fjern stilker og steiner.. Det er ingenting iveien for å fryse dem. Les om fordelene. (jeg har fått kjeft fordi jeg ikke har skrevet at plommene skal deles opp. Jeg trodde det var en naturlig konsekvens når steinene ble fjernet, men det var det vist ikke.) Så altså del opp plommene. Er de modne så river du dem opp med fingrene, ellers brukes en liten kniv, det er ikke krise om noen steiner ikke “slipper”, det gjør ikke noe om de får lov til å være med å gjære)

Ha plommene i et gjæringskar og kok opp 9 liter vann og 1.5 kg.sukker. Hell det kokende vannet over og vent til det er avkjølt til 25 grader før pectolase og gjær/gjærnæring tilsettes. La det stå å gjære i 4 dager.
Sil massen ifra.

Fortsett til bordvin eller hetvin


Tekstlinker, må tjene penger også

Blondekjole
Lange selskapskjoler
Kjoler store størrelser
Ballkjoler