Bordvin

(Hvis du kommer direkte til denne siden fra en søkeside og ikke skjønner «bæret». Les denne siden først.)

Hvis du nå har gjort rett, skal du stå igjen med 17 liter væske som har stått å gjæret i 4 dager til en uke, og som har blitt tilsatt totalt 3 kg. sukker inkl. sukkerinnholdet i den frukten du har brukt.

Ha denne væsken på en ballong og sett på gjærlås. Når du ser at det bobler i gjærlåsen, vet du at gjæringen har overlevet det lille sjokket den fikk når vinen ble omstukket. (Tar den seg ikke opp? Se her)

Rør ut 750 g.til 1000 g. sukker (sjekk oppskriften som følger med gjæren er du usikker, bruker du 750 g. så kan du evt. ettersøte etter at vinen er helt ferdig.) i 5 liter vann. Nå kan du også justere deg inn på mengden. Har du igjen 16 liter etter siling bruker du 6 liter vann på dette punktet og har du igjen 18 liter bruker du 4 liter o.s.v.

Mål oechselgraden og noter den ned. Skru varmen ned til 18-20 grader.

Nå skal vinen stå å gjære fra 3-14 dager avhengig av gjærtype, hvor lenge den gjæret før den ble stukket om og temperatur. Rist dunken forsiktig annenhver dag. Mål vinen med oechselmåler etter 2-3 dager, og deretter med jevne mellomrom, når oecselgraden kommer nedi -2 synes jeg personlig det er på tide å avslutte gjæringen. Dersom du er glad i spesiellt tørr vin, kan du la den gjære helt ut, d.v.s. til det går mer enn 2 minutter mellom hvert plopp i gjærlåsen.

For videre behandling, se her.


Tekstlinker, må tjene penger også

Pledd
Dynetrekk
Stretchlaken
Sengesett flanell
Sengegavl
Sengetøy