Vann og sukker til vinlegging

Vann og sukkerkvalitet.

Sukker
Vanlig sukker egner seg godt til vinlegging. Tidligere var druesukker populært, men nå er det mindre brukt p.g.a. prisen. Vanlig strøsukker er altså velegnet. Til ettersøting kan du også bruke både kunstige søtningsmidler og stevia. Jeg har selv hatt steviaplante i hagen og laget ekstrakt som jeg tilsatte hetvin. Da får du en søt vin som ikke føles så «tung» og som ganske sikkert er sunnere

Vann til vinlegging
Til vann må det stilles visse krav, men godkjent vann fra norske vannverk er godt nok.
Sjekkliste: Det må være rent, bakteriefritt og inneholde minst mulig humus. Ikke bruk varmt vann direkte ifra kranen til skålding det inneholder ofte mye metall, og kan også gi grobunn for bakterier. Vannet bør ikke inneholde for mye klor. Vet du at klorinnholdet er høyt, kan du koke opp vannet, da vil noe av kloren forsvinne. Vannet bør ikke være hardt (kalkholdig). Dersom du får kalkavleiringer i grytene dine og du vet at vannet er hardt, må du tilsette ekstra syre iform av f.eks. sitronsyre. Unntaket er rabarbravin, da gjør det ikke noe om vannet er hardt.

Vann som går for å være ekstra «godt» f.eks. kildevann er ofte uegnet til vinlegging. Dette fordi det inneholderkalk og mineraler som nøytraliserer syren i vinen.

Litt tekstreklame for å tjene penger

Regnfrakke dame
Regntøy barn
Regnkåpe dame
Rains regnjakke