Forebygge bakrus

Forebygg bakrus

Det viktigste er selvsagt å begrense alkoholinntaket, men det rådet bør være selvsagt at jeg ikke ser noen hensikt i å gå inn på det her.

Spis et skikkelig måltid
Å spise godt og variert før man drikker er et godt råd. Da får man i seg en del næring, vitaminer og mineraler som trengs når kroppen skal forbrenne alkoholen. Maten vil absorbere en del alkohol, og dersom det er en del fett i maten vil magesekken få et beskyttende fettlag. Det begrenser problemene man ellers ville fått med magen, samtidig som det reduserer det totale alkoholopptaket.

Det lønner seg å ta et glass helmelk eller fløte, eller etpar drammeglass olivenolje før man drikker dersom man ikke har anledning til å spise godt. Det virker, forutsatt at man ikke øker alkoholkonsumet for å få den samme rusen som man ville fått dersom man ikke fulgte dette rådet. Økes alkoholkonsumet kan man få seg en overraskelse. Når fettet løser seg opp, vil alkoholen taes kjapt opp.

Drikk alkoholfritt mellom drinkene
Drikk mye vann eller annen alkoholfri væske mellom drinkene. Gjerne farris som er litt salt, og dermed binder væske i kroppen. For vin 2 deler alkoholfritt 1 del vin. Hetvin 3 deler alkoholfritt og for brennevin 7-8 deler alkoholfritt.

Vitaminer
Ta etpar b-vitamintabletter før du begynner å drikke og etpar før du legger deg.

Før du tar kvelden
Er man beruset av alkohol vil man til en viss grad få søvnforstyrrelser, men de kan begrenses. Det verste man kan gjøre er å legge seg til å sove på stigende rus, du vil få en urolig søvn om resultat, og man vil være like trett og uopplagt når man står opp som man var når man gikk og la seg. Venter man med å legge seg til rusen er på nedadgående, er det absolutt en fordel. Bruker man ventetiden til å bøtte innpå vann/fruktjuice og/eller gå en tur er man på god vei til å redusere morgendagens lidelse.

Tenk på hva du drikker.
Hvitt brennevin gir normalt mindre ubehag enn brunt, og er du overfølsom overfor tannin bør du unngå rødvin. Svovel som konserveringsmiddel brukes mest i billige viner.


Tekstlinker, må tjene penger også

Vinoppbevaring o.l.
Vinreol
Vinstativ
Vinskap Temptech Master
Kjøleskap SMEG, Siemens, Bosch
Kombiskap Siemens, Gorenje