Oppbevaring av vin

Sponsede lenker
Begynner du først å lage vin, så blir det fort endel flasker av det, og de bør lagres skikkelig slik at vinen din blir best mulig.

Vinstativ i tre

Kjøp vinstativ

Selv har jeg laget meg ett system med vanlig flate «kjellerhyller» i tre. For at flaskene ikke skal falle på gulvet har jeg skrudd fast en bit 2-4 (bjelke) i hver ende og stablet flaskene «anføttes» 3 i høyden. Jeg har også skrudd fast en 2-4 i front på noen av dem og brukt en bred bor og «frest» ut ett stykke slik at halsen ligger støtt, og de får riktig vinkel, men det er mer plasskrevdende.

Dette er en billig løsning, men slettes ikke helt gratis, og det tar litt tid å lage det, og det ser heller ikke veldig pent ut. Et alternativ er å kjøpe ett vinstativ hvor flaskene ligger en og en, og ligger i rett vinkel slik at korken holdes fuktig. Det er ikke veldig dyrt om du kjøper en variant for 90 flasker (koster ca 20,- pr. lagringsplass), det er en variant av det stativet du ser på bildet. Enkelt og billig om du har kjeller eller isolert bod med noelunde jevn temperatur. Disse vinreolene kan også bygges ut etter behov.

Et vinskap med muighet for kjøling er ett godt alternativ om du bor i en leilighet, og/eller også samler på vin av den litt mer eksklusive sorten. Du får store, med plass til 90 flasker, av disse også men også billigere varianter med plass til 30 flasker.

Se også flere vinkjøleskap , flere vinstativ og vinhyller