Bok om å lage vin

Vin med smaker fra naturen av Johan Setnes
Inneholder sponsede lenker
Vi har kommet til 2020 og endelig har det kommet en helt ny bok om vinlegging på norsk, skrevet av en nordmann som har god kjennskap til norske frukter og bær fra både hage og naturen.

Såvidt jeg husker var den siste som ble utgitt “Egen vin av frukt og bær” som kom på 90-tallet og både den og andre bøker har vært utsolgt fra forlagene i mange år nå så det har rett og slett vært vanskelig å skaffe seg litteratur.

Kjøp bok om å lage vin

Kjøp bok om vinlegging

Kort om forfatteren. Har godt over 30 års erfaring med vinlegging, har holdt foredrag og driver Vingården Tuen som lager 57 forskjellige fruktviner. Rene viner, d.v.s. av en type frukt eller bær og blandingsviner.

Fra omtalen av boka:” I denne boken lærer du om egenskapene og smaksbildet til de forskjellige råvarene og hvilke bær- og fruktblandinger som gir et ypperlig resultat. Du får en grundig innføring i vinleggingskunsten fra en som virkelig kan det, fra behandling av råvarene og gjæringsprosessen til lagring og oppbevaring. Og du finner mange gjennomprøvde oppskrifter på vin, alt fra løvetannvin og solbærvin til vin satt på bjørkesevje. I tillegg får du tips til hvordan du kan utnytte vinrester og bunnfall for å lage velsmakende fruktvineddik.”

Vin med smaker fra naturen kjøper du her